Hozzávalók:
- 10 dkg háztartási keksz
- 15 dkg zabpelyhes keksz
- 10 dkg vaj
- 2 db lime
- 1 db citrom
- 50 dkg ricotta
- 2 dl habtejszín
- 1 kis pohár natúr joghurt
- édesítőszer vagy méz ízlés szerint
- habfixáló
Elkészítés:
Törd össze a kekszeket (robotgépben a legegyszerűbb) és keverd össze őket az előzőleg mikroban megolvasztott vajjal. A masszát nyomkodd bele egy 24 cm-es tortaforma aljába, majd tedd be előmelegített sütőbe és 200 fokon 10 percig süsd. Ezután keverd össze a ricottát, a joghurtot, az édesítőt, a gyümölcsök lereszelt héját, illetve a lime belsejét. Verd fel a tejszínt habfixálóval, és forgasd bele a ricottás masszába. Oszlasd el a kihűlt kekszes alapon és tedd hűtőbe min. 4 órára. Legjobb előző nap elkészíteni!
b